FAQ

Мозаїка «Моріон» та Акцент «Мехіко» - чому їхня роздрібна ціна відчутно нижча?

Питання:

Чому, якщо фізико-технічні характеристики та гарантійний термін служби бітумної черепиці Мозаїка «Моріон» та Акцент «Мехіко» не відрізняються від інших найменувань колекції, їхня роздрібна ціна відчутно нижча?

Відповідь:

Ці дві марки виділені на окрему цінову групу, оскільки, собівартість їх виробництва, помітно нижче собівартості інших найменувань колекції.

Це досягнуто, за рахунок застосування базальтового посипання, що залишилася від виробництва інших найменувань колекції, а також за рахунок відсутності вимог щодо наявності колірної гами (кількості кольорів посипання) на одному гонті. І «Моріон» і «Мехіко» мають один основний колір, з хаотичним розкидом темних плям, у той час як у інших матеріалів колекції на один гонт наноситься посипання кількох кольорів у певній, заданій послідовності та пропорції. Таким чином, єдиною причиною меншої вартості Мозаїка «Моріон» та Акцент «Мехіко», є менша вартість базальтового посипання, що застосовується при її виробництві. Інших причин або відмінностей немає.

Скільки бітумної черепиці Акваізол запаковано на одному піддоні?

На піддон міститься 36 упаковок. Що відповідає 108 кв. м готового покрівельного покриття ("Мозаїка" або "Акцент"). Розміри піддону 1,18 х 0,98 м-коду.

Якою є нормативна витрата мастики холодної «Акваізол» при монтажі бітумної черепиці?

Витрата мастики залежить від виду операції.

При промазанні нахльосту підкладкового килима 100 г/пог. м, та ж витрата буде і при приклеюванні черепиці в розжолобку, примиканнях і торцевих частинах, форми з рядової або коньково-карнизної черепиці. При промазуванні ендового килима – 400 г/пог. м, при герметизації труби примикань – 750 г/пог. м. При цьому шар мастики, що наноситься, не повинен перевищувати 1 мм.

Повідомте точні колір/код для металевих планок, якими комплектується бітумна черепиця?

  • Червоний - 3009;
  • Зелений – 6020;
  • Коричневий – 8017;
  • Сірий – 7024.

Як правильно утеплювати покрівлю з покриттям з бітумної черепиці?

Відповідь:

Утеплення скатної покрівлі покритої бітумною черепицею повинне проводиться у відповідності із загальними рекомендаціями, з урахуванням конструктивних особливостей конкретної покрівлі.

Рекомендації та креслення рішень:

Мозаїка "Мікс" - чому роздрібна ціна значно нижча?

Питання:
Чому, якщо фізико-технічні характеристики бітумної черепиці «Мозаїка Мікс» не відрізняються від характеристик інших найменувань колекції, її роздрібна ціна значно нижча?

Відповідь:

Бітумна черепиця «Мозаїка Мікс» виділена в окрему цінову групу, оскільки, її вартість нижче, ніж собівартість інших найменувань колекції. Зниження собівартості досягається за рахунок застосування базальтового посипання решти найменувань колекції, що залишилася від виробництва, а також за рахунок відсутності вимог за наявності колірної гами (кількість кольорів посипання) на одному гонті. «Мозаїка Мікс» має один основний колір з хаотичним розкидом темних плям, у той час як у інших матеріалів колекції на один гонт може наноситися посипання кількох кольорів у певній, заданій послідовності.

Де дешевше купити черепицю: на заводі чи у дилерів?

І завод та дилери заводу покрівельних матеріалів "Акваізол" торгують по одному прайс-листу.

Чому нове посипання виробляється саме з базальту, у чому його переваги?

Базальт - один із міцних мінералів з недорогоцінних порід, це повноцінна "броня" покрівельного покриття.

Майже не поглинає воду. Саме з цієї причини базальт успішно протистоїть циклам заморожування-розморожування.

Плоска форма зерен (тільки у наших рулонних матеріалів базальтове посипання має плоску форму зерен) та оптимальний гранулометричний склад базальтового посипання забезпечує щільне прилягання кам'яних гранул до бітумної основи та між собою.

Навіщо потрібне захисне посипання, які її функції?

Функції кам'яного посипання – це захист бітумно-полімерного (гідроізоляційного) шару від впливу прямих сонячних променів. Без захисту мінеральних гранул бітум дуже швидко стає непридатним, а покрівля в цих пошкоджених місцях починає протікати.

Загальновідомо, що одним із факторів руйнування каменю є здатність мінералів поглинати вологу (їхня гігроскопічність). Вода, що потрапляє у пори мінералу, під впливом морозу, перетворюється на лід і розширюється (збільшує свій початковий обсяг). Частота цих розширень призводить до руйнування каменю. На території України так звані цикли «заморожування-розморожування» – це дуже часті явища. Саме з цієї причини слід звертати особливу увагу на склад і якість мінерального посипання рулонних бітумно-полімерних покрівельних матеріалів, що наплавляються.

Чому більшість матеріалів інших виробників євроруберойду не використовують базальтове посипання? І чим базальтова посипка краща за сланцеву?

Багато виробників євроруберойду досі не перейшли на базальт лише тому, що при традиційних методах дроблення утворюється велика кількість зерен, що мають кубоподібну або округлу форму, яка гірше утримується на поверхні бітуму. Але нам вдалося вирішити цю проблему шляхом зміни технології процесу дроблення та використання спеціального обладнання. Завдяки цьому базальтове посипання нашого виробництва поєднує в собі як плюси сланцю (ліщадна форма зерен), так і плюси базальту (нижче водопоглинання, більш висока міцність).

Завод «Акваізол» має досвід виробництва рулонних матеріалів з базальтовим посипанням?

Наше підприємство більше 10 років виробляє ендовий килим (комплектуючий елемент для бітумної черепиці), він є рулонним бітумно-полімерним матеріалом з верхнім покриттям з керамізованого базальтового грануляту.

З листопада 2015 року наше підприємство почало виробляти матеріал марки Руберіт, з базальтовим посипанням власного виробництва. Весь випущений матеріал має заявлені характеристики, базальтова посипка нічим не поступається сланцевою, а за показниками гігроскопічності і міцності перевершує її. Перші партії цього матеріалу відвантажені споживачам, не дивлячись на укладання восени - зимовий період, претензій щодо його якості не надходило.

Як зміниться асортименти рулонних матеріалів?

Материалы с базальтовой посыпкой, будут производиться одновременно с материалами со сланцевой посыпкой. Постепенно, по мере выработки складских запасов, все материалы ТМ «Руберит» выпускаемые с гранитной посыпкой будут заменены материалами с базальтовой посыпкой имеющими идентичные температурные и прочностные характеристики.

Чи допустиме застосування підкладкового євроруберойду (без посипання) як верхній шар покрівельного килима?

Ні не припустимо, оскільки підкладкові матеріали без захисного посипання під впливом атмосферних опадів і перепаду температур, не зможуть довго зберігати свої гідроізоляційні властивості. Гарантійні зобов'язання виробника на неправильно укладені матеріали не поширюються. Застосування євроруберойду з посипанням для верхнього шару покрівельного килима є обов'язковим.

Що є «плоска покрівля»?

Це дах із ухилом менше 11 градусів. Підставою для плоскої покрівлі можуть служити бетонні плити, плити утеплювача, асфальтобетон, метал, старе руберойдове покриття. Оптимальним покрівельним матеріалом для плоскої покрівлі є бітумно-полімерний покрівельний і гідроізоляційний матеріал (євроруберойд), що наплавляється.

Які існують види плоских покрівель?

Залежно від призначення, технології виконання, застосовуваних матеріалів плоскі покрівлі бувають – традиційні, інверсійні, а також експлуатовані та неексплуатовані.

Інверсійна покрівля відрізняється від традиційної тим, що утеплювач шар монтується на гідроізоляційний шар, а не під нього.

При цьому гідроізоляція отримує додатковий захист від зовнішніх дій.

Утеплювач також захищений дренажем, геотекстилем, фінішним покриттям (наприклад, тротуарною плиткою). Влаштування інверсійної покрівлі дозволяє раціонально використовувати будь-який простір в умовах міської забудови.

У чому перевага плоскої покрівлі перед скатною покрівлею?

Таких переваг кілька:

  • площа плоскої покрівлі менша за скатну, отже матеріали обійдуться дешевше;
  • трудомісткості при монтажі істотно менші, особливо при покрівельних роботах на висотних спорудах;
  • плоску покрівлю можна облаштувати під терасу, оглядовий майданчик, газон;
  • кондиціонери, антени, ліфтові приміщення не псуватимуть фасаду і руйнуватимуть архітектурну цілісність будівлі.

Як порівнювати євроруберойд різних виробників?

Перш ніж порівнювати матеріали різних виробників за ціною, необхідно їх порівняти за такими параметрами:

  • вид армуючої основи (ПЕ/СХ);
  • вид модифікатора (АПП/СБС);
  • показник гнучкості на брусі (С);
  • показатель теплостойкости (°С);
  • удельный вес (кг/кв.м);
  • вид верхнего покрытия (плёнка, базальт, гранотсев).

Опишіть, будь ласка, технологію укладання Акваізолу ПЕ-3.5-ГР гідроізоляція по бетонним блокам. Геотекстиль Руно обов'язковий та якої товщини?

Необхідно попередньо очистити поверхню від бруду та пилу. Потім, цементним розчином 1:4 (цемент:пісок) вирівняти стики блоків, тріщини, раковини та інші нерівності. Гідроізолюючу поверхню добре прогрунтувати бітумним праймером Aquaizol, згідно з інструкцією із застосування. Наплавити Акваізол ПЕ-3.5-ГР на прогрунтовану поверхню за допомогою пропанового пальнику. очищають від пилу та бруду, ретельно обробляють бітумною ґрунтовкою, згідно з інструкцією. Наносять шпателем бітумно-каучукову мастику Aquaizol, після чого наклеюють Геотекстиль РУНО, огинаючи всі частини і нерівності, що виступають. Після цього наносять шар бітумно-каучукової мастики.